Sofie Martens Open VLD Lanaken Wetenschappelijk Medewerker & Schepen Gemeente Lanaken Berenhofstraat 13 3620 Veldwezelt-Lanaken 0498 638 592 E-mail Website Facebook Twitter Google+ YouTube

maandag 2 juli 2012

Bouw scoutslokalen Neerharen op schema

18/06/2012 - Persbericht Gemeente Lanaken | De bouw van de scoutslokalen in Neerharen, die in opdracht van het gemeentebestuur uitgevoerd wordt, ligt op schema.

Schepen voor Jeugd Sofie Martens: “De afgelopen decennia zijn de scouts van Neerharen uitgegroeid tot één van de best uitgebouwde jeugdverenigingen in Lanaken. Ze werden in het verleden vanuit het gemeentebestuur ondersteund voor het onderhoud en de renovatie van hun gebouwen in de Vankerckemstraat, nabij de Telebouworde. Daar is in 2008 een einde aan gesteld. Er zou niet meer geïnvesteerd worden in de oude gebouwen, maar uitgekeken worden naar een duurzame oplossing op langere termijn.”

Schepen Martens beklemtoont dat alle jeugdverenigingen van Lanaken op dit moment voor hun werking gebruik kunnen maken van gebouwen die eigendom zijn van het gemeentebestuur. Enkel de Chiro Meilach en de scouts van Neerharen hebben eigen gebouwen. Voor deze laatste vereniging drong zich nu echter een duurzame oplossing op.
Die oplossing bleek een nieuwbouw te zijn waarvoor men een lokatie heeft gevonden vlakbij ‘La Butte aux Bois’ op de terreinen van de Hewian Girls. Deze lokatie is uiterst geschikt omdat ze ook aan de rand van het bos ligt waar de scouts regelmatig gaan spelen.

Schepen Martens: “Het gemeentebestuur is eigenaar van de gronden en van het gebouw. Er is een gebruiksovereenkomst gemaakt met de scouts zodat zij de lokalen kunnen gebruiken. Als tegenprestatie moeten zij voorzien in een regelmatige werking van de vereniging, zorgen voor een goed onderhoud en de energiekosten dragen.”

Aan de bouw hangt een prijskaartje van €295.000. De Provincie Limburg voorziet een toelage van €12.500 voor het project. Bekijk hier het originele persbericht.

MEEST RECENTE BERICHTEN VAN ONZE MENSEN